Cuaca

Gara gara baca postingannya mas Arman yg terakhir, gue jadi mellow dan kangen Indonesia. Gue salahkan dirimu, mas Arman, hahaha.

Bukan cuma soal makanan dan malnya. Yg terutama tentunya ya keluarga ya.  Kalo dibilang kangen, wah, itu understatement banget. Cuacanya juga. Apalagi musim dingin gini. Gue kalo musim dingin terkena Seasonal Affective Disorder (SAD), dan bawaannya jadi depresi dan sedih. Mau keluar rumah? Aih dinginnyoooo, aku tak tahan. Hari ini cuacanya -7 celcius aja bok.

Kalo di Indonesia, musim kemarau ama musim hujan, tetep bisa keluar rumah. Laper dan gak mau masak/ bosen makanan rumah? Tinggal jalan kaki cari jajanan terdekat. Duh, padahal dulu gue ga sabar ingin tinggal di negara empat musim, penasaran ngerasain salju. Sesudah ngerasain, rasanya ga papa deh ga ada salju. Refot. Mobil harus diseruk dulu dari sesaljuan, harus naburin garam ke daerah depan rumah biar ga kepleset kalo jalan, dan kalo nyetir harus super hati hati. Belon lagi baju bajuan harus berlapis lapis biar hangat.

Kalo udah dingin gini malas pergi. Kalo di musim2 yg lebih anget, keluarga kita sering banget keluar rumah dan melakukan aktifitas outdoor. Pokoknya di pol-in,setiap hari yg cuacanya enak pasti kita pergi, walau hanya ke taman deket rumah dan main bola ama anak aja. Kadang malah cuma duduk duduk aja di teras, barbekyu, atau sekedar nongkrong aja, ngeliatin anak main.

Musim dingin kali ini bisa dibilang cukup jinak dibandingkan dengan tahun tahun sebelumnya. Salju aja baru turun bulan lalu, itupun seipriiiit banget, ya bisa2 hampir ga dihitung deh. Salju benerannya baru minggu lalu. Tahun 2010 salju pertamanya bulan November tuh. Hari Senin kemaren cuacanya 62 F/16.7 C, dan mumpung suami libur karena hari Martin Luther King, kita langsung manfaatkan dan pergi keluar rumah. Pergi ke City museum yg ada arena main outdoornya, pergi ke playground di taman. Banyaak banget anak2 dan ortunya yg juga pada keluar. Semua orang disini sama, kalo ada hari yg cuacanya bagus di tengah tengah musim dingin, langsung keluar rumah dan memanfaatkan cuacanya. Soalnya disini terkenal dengan cuacanya yg tidak menentu. Hari ini anget, eh besoknya salju.

Apakah kejinakan musim dingin ini berhubungan dengan pemanasan global? Mungkin. Yang pasti eike tidak protes deh, silahkan… asal anget gue monggo2 aja. Eh tapi kasian yg tinggal di daerah tropis ya, mangkin panas jadinya.

Intinya.. soal cuaca ini lah yang sangat ngangenin. Gue kebayang di Indonesia, Natalnya bisa pake dress biasa, ga usah pake jaket/coat segala. Di sini Natal mesti pakai stoking kalo mau pake dress.. karena ribet suribet biasanya gue pake celana panjang aja. Biar sekalian anget. Nggak ada winter storm juga. Ahhhhh pokoknya ngangenin deh.

Tapi, walaupun cuaca disini udah mirip sama mood gue yg naik turun (hahaha ketauan gilanya :D), gue tetep bersyukur gue bisa tinggal disini.Very grateful for this chance. Kalo diterusin keinginan memang ngga ada habisnya. Ntar mau pulang Indo lah, eh.. pas sampe disana, udah pasti dijamin akan kangen sini.

Salah satu yg gue harus gue perbaiki dari diri gue adalah belajar bahagia dengan hal hal sederhana yang biasa tidak kita anggap penting. Gue thankful dengan musim dingin.. karena jadi lebih sering ketemu temen temen, berhubung dingin, hiburannya ya kumpul2 di dalam rumah, haha. Karena musim dingin pula, kemesraan dengan suami lebih terjamin (kalo ada yg dibawah 17 tahun tutup matanya hayo) hahahaha. Anget angetan gituloooh. Nggak heran kan, banyak orang melahirkan di musim gugur? Hasilnya musim dingin tuh. 😀

Winter, winter.. go away. Come again… never.

Terrible Two and the Time Out Approach

I don’t even know where to begin with this. This has been stressing me out.

So yes, “terrible two” is expected. But it sure as heck doesn’t make it easier when the dreaded finally comes. Baby Bubbles has been hit by the terrible two syndrome for a few months now. Tantrums are regular parts of our day to day, and screams are way too common I’m surprised I’m still sane.

Well, sanity is objective anyway, right. If you meet me, you might think I’m a loon already.

It started a few months back, when suddenly this child knew how to throw himself on the ground, on his belly. His legs kicking and the whole screaming shebang would begin. If he didn’t get what he wanted, he would be on the ground in no time. Honest to god, one day he just did that. I have no flipping clue where he picked that up. My dad in law said that children just knew how to do that naturally. I doubt it. To this day, I’m still figuring out what started it.

There’s this saying that children in their terrible two phase love saying “no” to everything. In my case, I can safely testify to its truth. If he is in tantrum mode, nothing would satisfy him. He gets himself all worked up, unable to calm himself down, and anything you offer, short of forbidden sweets (this is last resort to me), would be responded to with a sounding “NOOO!!!”

Now I really do not want to bribe my child with sweets everytime tantrum strikes. Although in some cases, I will admit, that I give him some candy bar like Snickers so he would quiet down. This is rare, and usually only happens when said tantrums happen in public places. Grocery store and the doctor’s office are example of such case. Nowadays, we  have found a better approach to fix this emergency, and that is by letting him play with the coloring app on his dad’s cellphone.

At home, I tried to make this work. I tried reasoning with him. The problem is, reasoning doesn’t work once he gets himself into his tantrum bubble. It’s a hysteria mode, and unless he snaps out of it, no amount of reasoning would reach its desired effect. The problem is getting him to snap out of it.

I am the parent who doesn’t believe in the “spare the rod and spoil the child” school of thought. No spanking for me, thank you very much. I am sure it works for some people, but I actively make the decision not to do it to my own child. I make absolutely no judgement for parents who choose this approach as I firmly believe that there is no ONE correct way to raise a child. There is, however, different ways for different children. Everyone has their right to choose how they’re going to raise their children.

My parents rarely ever spanked me or used hands. I can count only with one hand the instance(s) in which they did, and I can honestly say that in those instances, such actions were well called for. I was unruly and highly misbehaving. But I always remember that they try their damnest not to ever raise a hand even when I was being very frustrating to deal with. I thank them for this, everyday, always.

Before having a child, I was somehow apathetic to the “time out” approach. So.. you get your child into a corner and let them stay there in hope that, some 5 minutes later, they come to their senses? Yeah, I didn’t know shit back then, so please forgive me.

So one day when reasoning doesn’t work, I decided to attempt this time out approach. I put him in a corner and firmly told him, “You will not treat me like that. You will stand in that corner until you calm down.” Well, he was still flailing about and screaming. I sat near the corner, and told him to go back to the corner. He cried for another 5 minutes or so, uncontrollably, and I didn’t move. I stayed there, firm, unmoved.

The crying eventually subdued into sobbing, and eventually into mild sobbing until it stopped altogether. When he was done, he stood there, looking at me with his puppy eyes (DARN IT CHILDREN AND THEIR PUPPY EYES!! LETHAL WEAPON I TELL YOU). I told him to come to me, sat him in my lap, and told him that he can’t do that, tantrums aren’t okay and it makes me sad. He calmed down, hugged me and I told him it’s okay. Then he went back playing.

Some days, this works for me. He would know that when he is on time out, he is in trouble. He would adjust his attitude then. But some more difficult days, not even time out works. Sometimes I just let him scream it, I tried to hug him but he would flail about, so I just stay near him and let him finish his tantrum. Once he calms down, then I do the reasoning. At this age I feel like he has some understanding of some parts of the reasoning, like why certain things are not okay.

But terrible two is still very much a big part of our life now. I’m slowly trying to make peace with it. That it’s just a phase and it will too, pass. There’s a light at the end of the tunnel, but man, some days the tunnel is so dark I can barely step forward without being afraid I might step into a black hole.

Okay, not the best analogy. But you get the gist.

Any of you blogger friends experiencing the same thing?  We’ll all get through it, right?

Kuteks

Sejak kecil, kira kira umur 8 atau 9 tahunan, gue sudah jatuh cinta sama yang namanya kuteks. Yah, jaman krucil dulu kan blum punya penghasilan, penghasilan semata2 nya kan cuma hasil dapet meras ortu *hahaha* alias uang jajan, jadi beli kuteksnya yang murahan aja, kalo nggak salah dulu 3000 perak sebotol.

Gue suka warna warna yang gonjreng dan cerah waktu kecil dulu. Ya namanya juga anak kecil sih ya. Kuning, ijo, pink, biru muda. Udah kaya pelangi aja koleksi kuteks gue. Jaman kecil dulu kalo punya uang jajan biasanya gue habiskan untuk beli kuteks atau untuk beli komik Jepang. Favorit gue adalah “Rose of Versailles” nya Ryoko Ikeda, ada yang pernah baca ga?

Biasanya gue pake kuteks ini pas liburan atau hari Sabtu sore, terus Minggu malamnya dihapus lagi sebelum sekolah. Sekolah kan konservatif banget, ga boleh cat rambut, ga boleh pake kuteks. Jadi teringat dulu waktu SMA gue pernah iseng cat rambut berwarna copper.. agak kemerahan-kecoklatan gitu. Eh ditegur sama guru. Langsung pulang sekolah pergi ke salon deket rumah cat warna hitam lagi. Nyokap gue marah marah tiada terkira. 😀

Hobi kuteks ini terus berlanjut, sampe usia uzur gue yang skarang ini. *hahahaha* Biasanya gue suka beli kuteks di Target atau Walgreens, kan macem macem merknya. Berhubung gue suka koleksi warna banyak dan biasanya cepet ganti2 warnanya gue belinya yang murah aja. Favorit gue sejauh ini adalah merk Sally Hansen Hard As Nails. Harganya $1.99 saja sebotol. Ada sih jenis kuteks Sally Hansen lainnya, tapi si Hard As Nails ini yang paling murce. Tapi walau murah, kualitasnya cukup bagus menurut gue. Cepet keringnya, udah gitu nggak clumping, dan tahan lama. Kalau nggak cuci tangan sehari berkali kali sih kuteks ini bisa bertahan sampe 5-6 harian. Lumayan banget kan.

Ada pula kuteks kuteks mahalan, kayak semisal OPI atau Essie. Memang harganya berkisar antara $7 sampai $8 sebotol (sangat tidak cocok dengan budget terbatas gue), tapi pernah sekali beli merk OPI memang mantaf dan tahan lama, bisa sampe seminggu lebih, hasilnya halus banget. Warnanya juga cakep. Kalau merk Essie nih sekarang lagi cukup ngetrend, dan koleksi warna warnanya itu bikin ngiler banget. Gue sendiri belom pernah coba, setiap kali ngambil satu dan mo bayar, langsung kepikir. bayar $8 buat sebotol kuteks? Aku tak sanggup bok. Gak rela ngeluarin uangnya.

Di Amrik sini banyak sekali nail salon. Jasa yg ditawarkan ya menikur-pedikur, ada foot massage, malah juga pernah gue rapihin alis di nail salon, dulu sebelon nikah, hahaha. “Getting nails done” adalah kegiatan populer untuk para wanita, biasa cewek-cewek pergi barengan ke nail salon untuk meni-pedi. Sangat standar banget bahwa kalau “girls day out” /”girls night out” salah satu aktifitas terpopulernya ya ini.

Gue sendiri prnah, dulu sekali meni pedi di nail salon. Waktu itu nyokapnya pacar gue (bukan pacar yg jadi suami tapinya haha) ngajakin meni pedi barengan. Gue minta french manicure aja, cukup standar dan paling murah hahaha *teteup kopetnya*, hasilnya cukup oke. Bertahan 10 harian kalo gak salah. Harga meni-pedi bervariasi ya tapi kalo gue perhatikan rata rata di kisaran $20 sampai $40. Makin mahal makin bagus kalik ya?

Tapi gue sih kalo disuruh milih, mau nail salon atau spa, gue pasti milihnya spa. *kayak ada duitnya aja* Ngayal dikit bolehlah.. hahaha. Spa kan enak, dulu pernah sekali dikasih voucher pijit di spa sama suami, hadiah Valentine. Wah, mantap bener. Selesai dari ruang pijit rasanya lemes, tapi bukan lemes ga enak. Rileks gitu, pengen tidur, hahaha.

Kalau urusan kuku sih kan bisa ngecat sendiri, malah banyak kan nail art yang bisa dikerjain sendiri. Di Pinterest banyak banget inspirasi untuk nail art. Sayangnya gue orangnya ga pinter gambar/cat, sehingga kalo nail art yang ribet2 yang ada keknya malah gatot deh. Jadi sejauh ini sih kuteks-an biasa aja.

Semalam pas ke Target untuk beli makanan kucing kita, gue seperti biasa langsung melenggang kangkung ke tempat kuteks. Hahaha. Gue beli sebotol, $1.99 saja, merknya NYC. Warnanya abu2. Kode namanya “Sidewalker”. Ini dia penampakannya.  (maafkan jari jempol gue yg kulitnya ngelupas2, haha).

 

Ada temen2 blogger yang hobinya kuteks-an juga? Hihihi.

Hooked

Natal kemaren, hadiah dari Suami adalah buku The Hunger Games dan lilin aroma bunga melati. Mantap ga sih, melati bok. Gue tersentuh dengan hadiah ini, karena Suami yg orangnya super tidak romantis itu berarti inget dengan habit gue. Setiap kali gue cium wangi melati, gue selalu bilang “Bikin kangen rumah.” Entah kenapa gue selalu mengasosiasikan wangi melati dgn Indonesia.

Sementara si buku THG, mungkin karena gue udah bawel soal buku ini. Di sini kan rame pisan tuh THG. Apalagi sejak liat trailer pelemnya, langsung tertarik pengen baca. Memang gue ini orangnya terlalu mainstream dan kormod. Tapi sungguh, gue ga ngira suami bakal beliin kado Natal. Soalnya udah perjanjian kita, tahun ini ga usah pake kado kadoan ya. Pusing mikirinnya, mana harus ngumpat ngumpetin kado, udah gitu pasti toh ketauan juga, kan rekening banknya sama ini. Hahaha. Kita beli untuk Baby Bubbles saja.

Jelas jelas gue merasa bersalah, karena gue ga beliin dia apa apa.

Suami dan gue selalu punya permasalahan menyangkut urusan kado kadoan Natal. Tahun lalu nih ya, gue semangat 45 ngasih kado syal ke dia. Kalo gue bilang gue ga berharap dia ngadoin gue, berarti gue bohong. *dasar orang ga relaan hahaha* ternyata.. mana, ga ada kado. Dia sama sekali ga ngasih gue apa2. Cuma bilang gini, “kado natal lo taun ini boleh ngeprint foto keluarga sebanyak apapun buat dipejeng di dinding.”

DUER. Kado macam apa tuh.

Tahun sbelomnya dia beliin gue tas di Target, karena udah berbulan bulan sbelumnya setiap ke Target gue selalu ngiler ngeliat tas itu. Tapi.. gue ga beliin dia apa apa. Merasa bersalah bangeeeeeeeeet rasanya.

Yah.. apa boleh dikata, kami emang bukan pasangan romantis unyu mendayudayu. Makanya gue demen banget nonton drama seri Jepang, soalnya kalo yang love storynya pasti unyu banget. Kayak mengganti ke tidakromantisan suami gue dengan drama gitu. Kasian bener ya gue hahahaha. Kadang2 gue nonton serian Korea juga, tapi panjangnya mana tahan bok. Walaupun kalo yang maen Kim Hyun Joong boleh lah, yuk mari.

Nah.. kembali ke The Hunger Games. Gue baca nih. 2 hari selesai. Nggak bisa berhenti bacanya. Suka banget? Nggak bisa dibilang gitu juga. But is it a page turner? You bet your sweet hiney it is. Ya, dulu gue baca Twilight juga ga bisa brenti bacanya, walau sesudahnya pas gue coba baca untuk yang kedua kalinya, eike tak sanggup bok. Kok jadi trashy novel on the second read?

THG ini alur ceritanya cukup bagus, penulisan karakternya konsisten, dan si pengarang Suzane Collins ini bagus banget deskripsi background nya.  Gue bisa banget ngebayangin arena THG nya,gue bisa bayangin adegan reaping day nya, baju bajunya, sampai makanannya. (Entah kenapa doi getol banget mendeskripsikan makanan di buku ini). Tapi gue kalo novel gitu lebih suka yang ngga hitam-putih.. ini si jahat, itu si baik, gitu. Antagonis – protagonis gitu. Gue kurang suka. Gue sukanya yang lebih “abu abu”. Gue suka novel dimana perasaan gue terhadap karakter-karakternya berubah ubah terus. Gue suka novel yg dimana karakter2nya kompleks, ngga bisa dibilang “baik” ataupun “jahat”.

Nah.. dua hari yg lalu temen gue M dateng kesini untuk play date ama anak2nya. Sebelum dia pulang, gue pinjemin buku THG ini. Dia lagi banyak masalah di rumahnya, gue bilang kalo gue suka baca untuk menenangkan diri dan pikiran gue. Nih, baca buku ini lumayan kok. Seenggaknya bantu2 mengalihkan pikiran. Dia bawa pulang.

Hari ini dia SMS gue nanyain apakah gue punya buku kedua dan ketiga dari trilogi ini. Gue ga punya, gue aja belon baca, haha. Ternyata dia sampe udah ke perpustakaan deket rumahnya segala dan udah ada waiting list yang panjangnya tak terkira untuk buku kedua di trilogi ini. Ternyata lagi, kemaren malam dia mulai baca buku itu jam 8, dan baru tidur jam setengah 4 pagi, itupun demi supaya dia bisa tidur 3 jam sebelon anaknya bangun untuk siap2 ke sekolah!

Singkat kata, keknya si M jatuh cintrong ama THG. Gue kasih tau soal trailer untuk filmnya. Katanya dia mau ngecek.

Jadi artinya… gue ada temen untuk nonton THG di bioskop bulan Maret nanti! Hihihihi. Suami gue ga tertarik sih baca ini. Ga mau, katanya, terlalu beken. Dih. Belagu banget orang satu itu. Kalo beken/ngetrend, dia pasti ga mau. Langsung ga tertarik.

Mungkin besok gue beli Catching Fire ah. Mumpung long weekend.. anak bisa main sama suami. Gue bisa tenang baca, hihihhi.

 

Just like yesterday

Scene : I was laying in bed, not feeling well. Baby Bubbles playing around my bed. He noticed a bottle of Minyak Telon on my nightstand and took it, then came near me. He lifted my shirt and rub the oil to my belly (I do this to him every night after bath).

And then he said, “There, mama. All better.”

I can’t tell you how happy and proud that makes me feel. I almost cried.

My son is such a sweetheart. And he’s growing so fast. What next? He’s bringing his girlfriend over for dinner?

I can’t handle him growing up so fast. It hurts sometimes, if that makes sense. I felt like yesterday was the summer day we took him home from the hospital, sleeping peacefully in his baby carrier. 

Now I understand how my Mama feels when my first boyfriend came to visit our home, back in high school. She had a long talk with him, and she said, “it felt just like yesterday I was cradling her in my arms.”

Oh, the things you’ll understand when you finally become a parent.

 

 

death.

Warning: It’s going to be a depressing post. So if you don’t feel like being depressed today, skip this one.

Why does the mere thought of death make us uncomfortable? Why does the mere mention of the word death make us shiver?

My father in law said something profound the other day. “Death is a bargain we get. If we get to live, we owe death.”

With the miracle of childbirth, comes the bargain of death.

It’s a strange friend, that one. Death is a strange friend. He usually doesn’t come invited. We spend our lifetime wishing it wouldn’t come today, please, no don’t let it come today. And if you really, really should come, can you please arrive in my sleep?

Some believe in life after death. That death is a mere door, a gate to another life. And death should be celebrated, because the deceased is being given a chance to be reborn again, in another life.

Some don’t believe in life after death. No one has ever come back from death to tell us the living what happens after death. Not scientifically, at least.

To some, the thought of death is comforting. A long, peaceful sleep. 

And to some, the thought of being separated forever from love, from joy, from tears, from sucess, from fail.. from all the things that make life “life”, the thought of being robbed from that is unfathomable.

I thought about life a lot. I realize I never thought about death.

And how discomforting it is.

But maybe someday I’ll be able to find peace in the thought that it is, in fact, a debt we owe. Death is a debt we all get to pay.

Tribute

A good friend’s father has passed away three days ago. We met him just over two months ago, healthy as can be. He always invites us to his farm for bonfire on Halloween. He looked good, talking and chatting away, driving the hayride trucks for all (the hayride is always the highlight of the bonfire). Over the summer, he had us over for barbecues. I vividly remember, his favorite meal is french fries that his wife had to specially bake for him. He is a very picky eater.

He was such a sweet, lovely old man. He treats Baby Bubbles the same way he treats his own grandson.

His wife and him sent me a birthday card this year. The gesture was so sweet, it made me tear up.

You will be greatly missed, Mr. L. Thank you for the sweet memories, it has been a privilege knowing you. May you rest in peace, and your soul be in Heaven.

Our prayers and thoughts are with you and your family.

 

 

 

 

Openly

Today we had a really good playgroup time with my friend M and her kiddos L and D. The kiddos have so much fun and my ears are still hurting from the intensity of their screaming choir.

But what makes me the utmost happiest is the heart to heart talk we had. M and her husband S have been having marital issues for a while now, even went as far as separation last year. Today is the first time M has been so open to me about her life and her problems, and in return, I did the same. I can’t remember the last time I was so blunt about my life to anyone except my husband.

It was so honest. I feel like today, after knowing each other for 3 years, we became real friends. She’s not just my husband’s friend anymore, she’s not just my husband’s friend’s wife anymore.. today, she becomes my friend.

As it turned out we have shared something very similar in our past. We battled depression. And today we talked about it honestly and openly. If you’ve ever battled depression, you’d know that talking about it is very difficult. It opens wounds, sometimes, reminds you of time and things you’d really like to just simply forget.

Today was huge for me. I am glad I pulled the plug and called her 2 days ago.

Today feels liberating.

(I also got the letter I was expecting in the mail. And I have been emailing with a new friend).

Thank You God.

Laid back mama

I’m starting a new playgroup. Starting tomorrow.

My friend L who’s moving to California at the end of the month, is the one who invited me to my previous playgroup. I think I mentioned here how I don’t really click with the mommies of this playgroup, but went anyway because Baby Bubbles could use the children interraction. It’s not that I plainly don’t get along with the other mamas, it’s just now with L being gone soon, and she’s my only link to these ladies, I think it will be super awkward. Maybe I’m shallow? Whatever.

To put it bluntly, I’m not Carol Brady, my friends. I don’t have my shit together, my home is always in some constant state of mess and I’m not one of those mamas that believe in expensive classes or baby yogas to take my kid to. I mean I would LOVE to take my kid to classes and stuff if money were no object, but not the uber pricey Little Gymnastics stuff. And I sure as heck don’t believe in baby freaking yoga. Or paying for that. I think when kids play together they will be kids, they will fight, they will try to get each other’s toys and that is normal. I’m not going to protect my kid everytime he plays with other kids. Someone’s going to be too dominant, someone’s going to steal his toys, and he has to learn to fend for himself. I am also the kind of mom that believes that my kid can do wrong. If he is wrong, I will correct him. If he doesn’t want to share, I will reason with him and tell him to share.

Basically I am a laid back mother. I won’t be the kind of mom that will follow my kid every step he moves during playtime with other kids. I just can’t with this super-protective stuff.

I believe in reading time, playground time, letting kids explore what they like, and I believe in hanging out with other laid back, non-nazi mothers. I don’t sweat it when I go to our friends’ houses and their living room is like a state of chaos. I don’t believe in mamas who compare their children’s EVERY SINGLE progress with other children. And then proceed to make some sort of passive aggressive criticism or “comments” about it. Gosh please. If I need advice I will call my mother, consult my husband, or talk to our peds, thank you very much. Or I will ask my blogger friends, hahaha.

I like hanging out with people who keep it real. I like hanging out with laid back women. Let’s face it, our houses aren’t always going to be pristine, our kids won’t always behave all the goshdarn time.

And that is why I am starting a new playgroup with other mamas who are more like minded as myself. Let the kids play together, let them be kids, let chaos commence.

And most importantly, playgroup should be a good, fun, relaxing time for both the kids and the mamas.

I’m excited for tomorrow. Baby Bubbles is too. He kept asking about tomorrow’s playtime. Hopefully this playgroup will be an exciting time for all!